Woonzorg en revalidatie
De Dennen vzw

Diensten

Achter De Dennen schuilt een gemotiveerd team dat warme zorg hoog in het vaandel draagt. Bij vragen of feedback kunt u steeds bij ons terecht, we staan u graag te woord.

Apotheek

In De Dennen beschikken we over een ziekenhuisapotheek die instaat voor de geneesmiddelendistributie, de magistrale bereidingen en de facturatie. Daarnaast is ons apothekersteam ook verantwoordelijk voor de aankoop en verdeling van het steriel en medisch materiaal. U kunt hier als patiënt of familie terecht voor begeleiding omtrent medicatie bij de opname, tijdens de hospitalisatie en bij het ontslag.

Boekhouding

Onze boekhouding zorgt voor de financiële rapportering en staat tevens in voor de kostprijsberekening, de uitvoering van financiële analyses en de opmaak van de kwartaalbalans.

Diëtiek

Onze diëtist hanteert een persoonlijke benadering bij het screenen en begeleiden van onze patiënten op vlak van voedingsgewoonten en eetgedrag. Hiervoor werkt ze nauw samen met onze ziekenhuiskeuken.

Ergotherapie

Onze gediplomeerde ergotherapeuten werken in multidisciplinair verband binnen het revalidatieziekenhuis. Aan de hand van ergotherapeutische methodes, spellen en andere motorische activiteiten dragen zij bij aan de revalidatie van onze patiënten.

Kinesitherapie

Onze ervaren kinesitherapeuten zorgen voor een revalidatie op maat aan de hand van individuele behandelingen. Hier kunt u zowel terecht voor klassieke behandelmethoden zoals gangrevalidatie, mobilisatie, oefentherapie en massages, als voor meer gespecialiseerde kinesitherapie zoals cardiorespiratoire revalidatie, neurologische en locomotorische revalidatie, psychomotoriek, enzovoort. De evolutie van elke patiënt wordt dagelijks gemonitord en bijgestuurd waar nodig. Daarnaast bieden we ook bewegingstherapie in groep aan. Dit zorgt zowel op fysiek als psychisch vlak voor een belangrijke aanvulling op de individuele behandeling.

Logopedie/audiologie

Onze logopedist/audioloog begeleidt u enerzijds bij het opnieuw aanleren en onderhouden van de spraak en anderzijds bij het trainen van het gehoor en de aanpassing van hoorapparaten. Neem contact met Praktijk Katrien Steelandt (www.hcp-zoersel.be) voor een afspraak.

Ombudsdienst

Bij De Dennen staat warme zorg centraal. Daarom vinden we het belangrijk om te peilen naar de mening van onze patiënten en hun familie. Heeft u een suggestie of klacht? Of wenst u een incident te melden? Onze ombudsdienst biedt u graag een luisterend oor.

Onthaal

Het onthaal en bureel zijn elke werkdag doorlopend open van 8u tot 16u30. Alle wijzigingen inzake uw burgerlijke staat, adres, ziekenfonds... moeten hier doorgegeven worden.

Patiëntenadministratie en facturatie

De patiëntenadministratie is uw eerste halte tijdens uw revalidatieverblijf bij De Dennen, het is namelijk hier dat u administratief ingeschreven wordt. Deze dienst zal u na afloop van de maand ook uw ziekenhuisfactuur bezorgen.

Psychologie

Onze klinische psychologe biedt psychologische ondersteuning waar nodig en is verantwoordelijk voor de gespecialiseerde neuropsychologische onderzoeken.

Secretariaat

Het secretariaat geeft ondersteuning aan de directie en het kader, verzorgt de public relations, ….

Sociale dienst/medisch secretariaat

Op de sociale dienst helpt ons team u graag met tal van verschillende zaken. Dit gaat van het oplossen van administratieve problemen inzake uw ziekteverzekering en pensioen tot het aanvragen van tegemoetkomingen voor invaliditeit, …Ze helpen ook een handje bij de voorbereiding van de thuiszorg en maken afspraken met de thuisverpleging, ziekenvervoer, bejaardenhulp, psychosociale ondersteuning, poetsdiensten, OCMW, enzovoort.