Woonzorg en revalidatie
De Dennen vzw

Zorg en begeleiding

De medisch-verpleegkundige begeleiding

Tijdens uw verblijf in De Dennen kunt u steeds genieten van een intensieve verpleegkundige begeleiding. Ons enthousiast team van verpleeg- en zorgkundigen staat dag en nacht voor u klaar en garandeert een continue opvolging van uw gezondheid. Uw medische toestand wordt ook steeds opgevolgd door uw eigen huisarts.

Technische onderzoeken en consultaties bij gespecialiseerde artsen, in nauwe samenwerking met het AZ Voorkempen, behoren ook tot de mogelijkheden.

Een externe apotheker levert dagelijks de medicatie. 

Kinesitherapie

We voorzien dagelijks kinesitherapie voor onze bewoners, waaronder gangrevalidatie en -mobilisatie. We vertrekken steeds vanuit een intensieve, individuele therapie die continu opgevolgd en bijgestuurd wordt. Daarnaast organiseren we ook bewegingstherapie in groep, een belangrijke aanvulling die onze bewoners zowel op fysiek als op psychisch vlak stimuleert. 

Ergotherapie

Onze gediplomeerde ergotherapeuten zorgen ervoor dat onze bewoners zowel individueel als in groep goed kunnen functioneren. Dit doen ze aan de hand van ergotherapeutische methodes, spelen en andere motorische activiteiten. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de actualiteit aan de hand van tv, video, kranten en geheugenoefeningen. 

Sociale dienst

Onze sociale dienst is uw centraal aanspreekpunt in geval van vragen of problemen. De maatschappelijke werkers vangen onze bewoners en hun familie op en helpen met alle vragen omtrent plaatsing, ontslag, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen en andere persoonlijke zorgen. 

Morele, godsdienstige of filosofische begeleiding

Elke bewoner kan een beroep doen op een vertegenwoordiger van een godsdienstige of filosofische overtuiging naar keuze.

Zo is er ook een pater verbonden aan onze instelling, op wie onze bewoners steeds kunnen rekenen. Indien gewenst kan er ook contact gelegd worden met consulenten van andere levensovertuigingen.