Woonzorg en revalidatie
De Dennen vzw

Patiëntenbegeleiding

Medisch-verpleegkundige begeleiding

Tijdens uw verblijf in De Dennen kunt u rekenen op een intensieve begeleiding. Ons revalidatieteam van artsen, verpleeg- en zorgkundigen staat dag en nacht voor u klaar en zorgt voor een continue opvolging van uw toestand. Wij bieden ook de mogelijkheid tot technische onderzoeken en consultaties bij gespecialiseerde artsen, in nauwe samenwerking met het AZ Voorkempen Malle. 

Sociale dienst

U kunt voor, tijdens en na uw revalidatieverblijf terecht bij onze sociale dienst in geval van vragen of problemen. Onze maatschappelijke werkers zorgen voor een warm onthaal en helpen om uw opname vlot te doen verlopen. Ook tijdens de hospitalisatieperiode kunt u hier terecht voor alle vragen omtrent plaatsing, ontslag, financiële moeilijkheden, administratieve regelingen (zoals attesten, het aanvragen van tegemoetkomingen…) en andere persoonlijke zorgen. 

In overleg met de familie en artsen kunnen er ook familiegesprekken georganiseerd worden. De sociale dienst zorgt namelijk voor de nodige begeleiding bij het voorbereiden van uw ontslag. 

Samen met u en uw familie gaan ze op zoek naar gerichte oplossingen voor de toekomst, zoals het aanvragen van thuishulp, hulpmiddelen, aanpassingen thuis of aangepaste woonvormen. Daarnaast biedt de sociale dienst ook psychosociale ondersteuning.

Morele, godsdienstige of filosofische begeleiding

In De Dennen heeft elke patiënt recht op een morele, godsdienstige of filosofische begeleiding naar keuze. 

Tijdens uw verblijf kan u steeds beroep doen op onze pater Guido Peeters.