Woonzorg en revalidatie
De Dennen vzw
Nieuws

Gust gaat de lucht in voor 92ste verjaardag

Zijn zoon Jo en schoondochter Ingrid regelden als verrassing dat Gust vrijdagavond met een sportvliegtuig Cessna 172 vanop de luchthaven in Malle een half uur kon vliegen. Kleinzonen Noah (23) en Tibo (19) mochten met opa meevliegen.

Piloot Jente (28) vloog zoals gevraagd over De Dennen en over het huis waar Noah en Tibo wonen. Ook de windmolen op Scherpenberg passeerde de revue. “We hebben zelfs de hoge appartementen in Brussel gezien!”, zei een dolenthousiaste Gust na afloop, die in eerste instantie alleen “fantastisch, fantastisch!” kon uitbrengen. “Ik ben blij dat ik dit met mijn kleinzonen mocht meemaken. Wat een sensatie! En de piloot leverde schitterend werk.”

Voor zijn 91ste verjaardag mocht Gust al eens met een Smiley-ballon de lucht in. Het was toen een heel gedoe om in de mand te kruipen. In het sportvliegtuig lukte dat beter. Zijn wens voor volgend jaar weet de avontuurlijke opa ook al: een duosprong met de parachute. Waar al die vliegmanie vandaan komt? “Ik wou eigenlijk met de para’s naar Kamina in de Congo, maar dat mocht niet van mijn ouders. Nu maak ik die jeugddroom toch nog wat waar. Had er een parachute in het vliegtuig gelegen, dan was ik vanavond al gesprongen”, lacht hij.

Eigenlijk wou Gust snoepjes naar beneden strooien boven de serviceflats, maar dat kon niet. Zijn medebewoners zouden komen wuiven aan de flatjes van De Dennen, maar omdat hij met een half uurtje vertraging vertrok zaten ze alweer binnen. De looping bleek evenmin mogelijk, maar dat vonden zijn kinderen niet zo erg.

Gust Blommé is afkomstig van Sint-Jozef-Olen, maar woont nu al even in Westmalle omdat zijn zoon met zijn gezin daar ook wonen. “Ik heb heel veel hulp van mijn kinderen, en vooral van mijn schoondochter”, bestoefte de opa nog Ingrid.